fredag 7 juni 2013

Fredagsmys Surdegschips


Då vi ofta bakar bröd, brukar det ibland finnas lite torra stumpar kvar. Nu vet vi vad vi kan göra med dem! Vi hade läst om och sett bilder på surdegschips och nu vi har provat. Näst intill oemotståndliga. De passar med en klick färskost, att doppa i Aioli eller att ätas naturella. Nu fantiserar vi om hur vi kan utveckla dem på olika sätt. Dessa chips är gjorda av våra surdegsciabatta som liknar baguetter i formatet.


Ingredienser:
Vitt surdegsbröd.
Olivolja
Salt

Gör så här: Skär brödet i så tunna skivor som det går. Lägg dem på en plåt och droppa över olivolja och salta ganska rikligt. Rosta i ugnen på 100 grader i ca 20 minuter. De ska bli hårda och knapriga. Förvara torrt i exempelvis papperspåse.

1 kommentar :

  1. Yummy! Säkert ännu godare med lite örtkryddor på?

    SvaraRadera